Izdelki:

 

POSTOPEK IZDELAVE IZDELKA


Nastanek dvokrilnih vrat se prične s pogovorom in ogledom slik. To je osnova za pripravo skice, pogosto pa vam tudi sestavimo vzorčni model. Tako si lažje predstavljate končne dimenzije in videz izdelka. Ko smo usklajeni, se prične delo v delavnici.

Postopek začnemo z rezanjem železnih palic na izmerjene dimenzije. Sledita hladna in vroča obdelava narezanih kosov. Vroča obdelava se prične s segrevanjem na približno 1000°C, čemur sledi oblikovanje segretega dela z različnimi nastavki. Nastavke izdelujemo sami, kar vam omogoča prosto izbiro in s tem unikatnost detajlov na vaših dvokrilnih vratih, notranji ograji, itn. Ko dobi izdelek končno obliko, ga ohladimo v hladni vodi.

Po pripravi osnovnih elementov sledi sestavljanje. Pri tem si pomagamo z različnimi postopki, predvsem pa sta pomembni natančnost in ponovljivost dimenzij. Dolgoletne izkušnje so v tej fazi nepogrešljive. Pomagamo si z najrazličnejšimi napravami, pohvalimo pa se lahko tudi z orodji, ki smo jih izdelali sami.

Ko izdelek pridobiva končno obliko vas povabimo, da si ga ogledate in skupaj dorečemo še zadnjo besedo o končnem videzu.

Delo v delavnici je s tem končano. Sledi vroče cinkanje, ki izdelek zelo učinkovito zaščiti proti rji. Dober končni estetski učinek dosežemo z barvanjem. Delo se zaključi z montažo.

<< NAZAJ


copyright 2008 , ograje-plus.com